80-godina-betmena

80 godina Betmena – slavlje počinje

Dobri ljudi iz DC stripova (DC Entertainment) nam pripremaju mnoga iznenađenja povodom 80 godina jednog od najpoznatijih superheroja, jednog jedinog Batmana. Najavljeno je globalno slavlje čija centralna svečanost je izdavanje Detective Comics broj 1000.

Betmenov rođendan je 30. mart 1939. kada se prvi put Bruce Wayne pojavio na stranicama stripa (Detective Comics broj 27.). U ovih osamdeset godina pojavio se u bezbroj stripova, filmova, crtanih serijala, video igara, akcionih figara, na odjeći i obući, u principu na svemu što se može prodati. Nismo se žalili. Naša odanost će biti posebno nagrađena tokom ove jubilarne godine. Aktivnosti ćete moći pratiti pomoću heštega #LongLiveTheBat

Posebno značajan datum osim 30. marta će biti sada već tradicionalan Betmen dan 21. seprembra. Za South by Southwest festival u Teksasu, DC Entertainment je najavio da će 15. marta pustiti u noć 1.5 miliona slijepih miševa iznad Austina. Ludilo. Za sve ljubitelje Nolanove “Dark Knight” trilogije u izabranim bioskopima će biti 4k projekcije sva tri filma. Takođe su najavljeni maratoni Betmen sadržaja na Cartoon Networku tokom cijele godine.

Crtani filmovi su oduvijek bili jedni od najboljih Betmen sadržaja i ove godine nas očekuju premijere par naslova. Dan za danom. Tako da 30. marta dobijamo novi Justice League dugometražni crtani (Justice League vs. the Fatal Five), a već slijedeći dan nas očekuje premijera “Betmena protiv Nindža Kornjača” (Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles).

Sve što mogu reći je: “Uzmite moje pare!“. Susret Betmena i Nindža Kornjača zvuči kao ostvarenje dječačkih snova moje generacije. Izgleda da nas nije teško usrećiti. Takođe ove godine će biti dostupna i animirana adaptacija jednog od najprodavanijih Bet stripova “Batman Hush“. Premijera je zakazana za 16. april ako se ne varam.

U bioskopima se trenutno prikazuje “Lego Film 2” (The Lego Movie 2, 2019.) u kojem je Betmen jedan od glavnih likova, za one kojima slučajno treba još Bet sadržaja. Sve informacije oko ovog velikog slavlja će biti pravovremeno objavljeno na ovom sajtu. Uživajte.