80 kratkih Duško Dugouško crtanih! (video)

Legendarni Duško Dugouško (iliti Zekoslav Mrkva kako to susjedi kažu) nedavno je napunio osamdeset godina postojanja! Najpoznatiji animirani zec i zvijezda bezbroj “Looney Tunes” serijala je nesporna kultorološka ikona.

Kad bi mi neko rekao da biram između Miki Mausa i Dugouška ne bi puno razmišljao. Bugs Bunny je imao svoje prvo pojavljivanje u crtanom Tex Avery-a “Divlji zec” (A Wild Hare) iz 1940. godine.

Niko ne može odoliti šarmu ovog crtanog lika. Mnoge generacije su odrastale uz kultnog Bugsa. Osvojio je različite medije uključujući i stripove, video igre, kao i dugometražne igrane filmove.

Povodom osamdesetog rođendana Warner je izbacio kompilaciju od čak osamdeset kratkih crtanih sa duhovitim zecom u glavnoj ulozi. Jer je nemoguće izabrati samo jedan. Uveselite sebi dan sa bezvremenim humorom.

Koliko je važan za Warner Bros. studije (i Warner Media kompaniju uopšte) govori činjenica da su za potrebe startovanja striming servisa HBO Max spremili novu interpretaciju voljenog “Looney Tunes” animiranog serijala.

Ako imate klince u kući obavezno im pustite WB Kids YouTube kanal. Očekuje vas mnogo besplatnog materijala. Kao što je i ova video kompilacija.

sva prava: Warner Bros.