Alice In Chains koncert u video igri?

Kultni grunge bend “Alice In Chains” održaće virtuelni koncert u video igrama AdventureQuest 3D i AQWorlds. Moram priznati da nisam ranije čuo za ovu multiplayer igru (igre?). Bend će nastupati u “Battle Concert Arena“, posebnom “događaju” koji će trajati tri sedmice.

Igra je besplatna, baš kao i “Alice in Chains” koncert. Od 7. do 30. novembra igrači će uživati u non-stop nastupu legendarnog benda iz Seattle (kolijevke grunge pokreta). Kada koncertni događaj završi, neće biti ponovljen.

Bend je nedavno završio zajedničku turneju s nu metal pionirima (da li je to pohvalan opis?) Korn. Spominjem dotični bend, jer je baš Korn imao virtuelni koncert u gorespomenutim igrama. Njihova “Battle Concert Arena” održana je u avgustu, neposredno pred izlasak novog albuma “The Nothing“. Korn je predstavio singl “You’ll Never Find Me” za vrijeme virtuelnog koncerta.

Ali vratimo se na “Alice In Chains”. Ovo nije njihov prvi multimedijalni eksperiment. Ipak je to bend koji je posljednji album “Rainier Fog” (2018.) pretvorio u mračni naučno-fantastični triler “Black Antenna“. Možete ga pogledati besplatno na službenom YouTube kanalu benda.

Imam osjećaj da kako godine budu prolazile imaćemo sve više ovakvih “događaja”. Da li će neki popularni reper nastupiti u svijet Warcraft-a (WoW)? Da li će Witcher spasiti nekog poznatog metalca od trolova? Mogućnosti su beskonačne.