Apollo Brown i grad koji umire

Kraj godine je vrijeme kada se sabiraju utisci. Bio bi grijeh ne spomenuti jedan od zanimljivijih hip-hop albuma godine na izmaku. Radi se o jedinstvenom projektu, ljubavnom pismu gradu Detroitu, od strane jednog od najtalentovanijih mlađih producenata Apollo Brown-a. Sincerely, Detroit je šesti album producenta iz istog grada. Autor je htio da svima pokaže ljubav prema svome rodnom gradu.

Na ovom dvostrukom albumu gostuje preko pedeset (50!) rep izvođača iz Detroita. Stara i nova generacija, razni stilovi, sve što ste ikada htjeli znati o ovom umirućom gradu čeka vas na novom Apolovom albumu. Moćni Royce Da 5’9” gostuje na pjesmi Can’t Lose.

Apolo je izjavio: “Niko ne može kopirati ono šta smo mi (muzička scena Detroita) dali svijetu”. Brown je producirao preko 700 pjesama u svojoj karijeri. Zgotivio sam ga zbog njegovog fantastičnog remiks albuma Ghostface Killah-a. Ghost-ovo remek djelo “Twelve Reasons to Die” je zahvaljujući Apolu dobilo novi život u vidu albuma The Brown Tape (prvobitno bio dostupan samo na audio kaseti).

Dvadesetak pjesama i pedeset devet rep izvođača nije nešto što možete samo tako odbaciti.