Betmen pozitivan na koronu, ponovo zaustavljeno snimanje

Robert Pattinson, glavni glumac “The Batman” filma je testiran pozitivno na korona virus. Snimanje koje je bilo zaustavljeno u martu zbog pandemije, nastavljeno je prije par dana.

Nažalost rad na filmu u studiju blizu Londona je ponovo zaustavljen. Prema službenoj Warner Bros. izjavi snimanje je privremeno pauzirano jer je član produkcije zaražen virusom. U skladu sa pravilima postupanja osoba pozitivna na Covid-19 je izolovana.

Primjetili ste da u službenoj izjavi nije navedeno ime dotične osobe. Ipak, nije dugo trebalo da Hollywoodska štampa počne pisati da se radi o novom Betmenu lično. Vanity Fair je prvi izbacio ovu novost.

Warner Bros. nisu davali nove izjave u vezi ovog slučaja. Pattinson ima 34. godine tako da ne bi trebao biti životno ugrožen. U izolaciji će konačno imati vremena da igra Final Fantasy VII Remake. Šalu na stranu, producentima sigurno nije svejedno.

Snimanje “The Batman” filma je započeto u septembru prošle godine i do marta je urađeno 30%. Ovakve “pauze” će koštati dodatne milione i onako skupoj produkciji.

Novi Betmen otkrio koja je njegova omiljena igra

izvor: New York Times