Betmeni se vraćaju!

Jedina bolja stvar od Betmena je više Betmena. Sinoć je eksplodirala novost da se Ben Affleck vraća u kostim Tamnog Viteza.

Argo režiser dobiće još jednu priliku da glumi svog omiljenog heroja. Radi se o dugoočekivanom DC filmu “The Flash” s Ezra Millerom u glavnoj ulozi. Iz tračeva koji kruže već nekoliko godina saznali smo da je u pitanju slobodna adaptacija “Flashpoint” stripa iz 2011. godine. U ovom crossover događaju, “Najbrži čovjek na svijetu” Flash putuje kroz razne dimenzije DC Multiverzuma u pokušaju da spriječi smrt svoje majke.

Ako iko razumije traumu gubitka roditelja to je Betmen. Režiser Andy Muschietti kaže da je upravo to glavni emotivni moment filma. Baš iz tog razloga je htio da Affleck ponovi svoju ulogu. Poslao je scenarij Benu prošle sedmice i glumac je pristao da učestvuje u ovom projektu.

Barry je mladi heroj i potreban mu je mentor Betmen da ga pripremi za avanturu koja ga čeka. Affleckov sijedi Betmen je neko koga Ezra Millerov Flash smatra za “pravog i jedinog” Betmena. To je kontinuitet Zack Snyder DC filmova. Međutim Multiverzum ima razna iznenađenja…

Michael Keaton ponovo Betmen?!

Iako su svi mediji prenijeli vijest o Affleckovom povratku, nisu stigli primjetiti da je režiser Muschietti za vrijeme Vanity Fair intervjua potvrdio jedan od najvećih tračeva ovog ljeta. Služben je povratak još jednog Betmena. Michael Keaton koji je glumio Tamnog Viteza u Tim Burtonovim filmovima (1989. 1992.) takođe će se pojaviti u “Flashpointu”.

Režiser je rekao da se ne radi samo o “kameo” pojavljivanju, Keaton ima važnu ulogu u ovom filmu. Ideja Multiverzuma je ključna ideja DC stripova i drago mi je što će biti “istražena” u velikom blockbuster spektaklu. Ako mislite da su dva Betmena previše, u jednom trenutku u stripovima je bilo barem 52 različite verzije popularnog heroja (jer se DC Multiverzum sastojao od 52 različite dimenzije). A kakav je to DC svijet koji nema Betmena.

Ako ovako važne novosti objavljuju dva dana prije DC Fandoma (virtuelne konvencije), ne mogu ni zamisliti kakva nas iznenađenja čekaju za vrijeme samog događaja.

izvor: Vanity Fair