Betmenov rođendan s Američkom vojskom u Kuvajtu (video)

Za vrijeme Drugog Svjetskog Rata američki vojnici su na frontu uz pisma, duvan i poneki slatkiš dobijali stripove. Batman i Superman su bili tu da poprave moral. Ove godine izdavačka kuća DC Comics slavi osamdeset godina jednog od najprepoznatljivijih superheroja Betmena.

Posjetili su momke i djevojke Američke Vojske stacionirane u Kuvajtu. Tokom mini turneje predstavnici DC stripova obišli su pet vojnih bazi (Camp Buering, Camp Arifjan, Ali Al Salem, Camp Patriot i Al Jaber). Jim Lee legendarni ilustrator i jedan od glavnih ljudi DC-a došao je lično da uveseli i nacrta kojeg Betmena za vojnike koji služe daleko od kuće. Trenutni scenarista Batman stripa Tom King (i bivši uposlenik Centralne obaveštajne agencije CIA) takođe je dio ove inicijative. Glumci iz tv serija po motivima DC stripova družili su se sa 12.000 američkih vojnika.

Teretnim avionom za ovu priliku prenešen je Tumbler Batmobile iz Nolanove trilogije (Christopher Nolan, Dark Knight). Vojnici su se mogli fotografisati i sjesti u kultni auto. Partnerstvo će se nastaviti jer je DC obećao da će slati pakete sa stripovima, filmovima i tv serijama vojnicima koji služe daleko od kuće. Čak je i CNN imao prilog o ovom događaju. Ako zbog ničeg drugog pogledajte video zbog Tumbler Batmobila u akciji.

sva prava: DC Comics / CNN