Bond baš nema sreće – ni korona ga nije zaobišla

Dvadeset i peti James Bond film (Bond 25) je imao užasne produkcijske probleme. Dva režisera, još više scenarista, povrede glavnih glumaca koji su dodatno usporile sve, samo su neki od nesreća koje su zadesile novi film najpoznatijeg tajnog agenta. Pomislili smo da kad je snimanje završeno, “No Time to Die” će konačno doživjeti bolje dane. Izgleda da smo bili previše optimistični.

Otkazana je premijera u Beijing-u i turneja koja je trebala uslijediti po još kojem kineskom gradu. Daniel Craig i njegove kolege, glumačka elita (Ralph Fiennes, Léa Seydoux) neće posjetiti Kinu u aprilu i promovisati Bond 25 film zbog epidemije korona virusa. Kao što možete pretpostaviti kineske kino sale su zatvorene do daljnjeg. Niko ne zna tačno kada će ponovo biti otvorene. Virus je odnio više od 1600 žrtava. Da li je agent 007 slijedeći?

U čemu je problem? Kina je drugo najveće filmsko tržište (odmah iza Amerike). Kinezi su ti koji će presuditi da li će neki film postati blockbuster, instant hit ili će jednostavno potonuti. Svaka velika franšiza računa na ovo tržište. Producenti Bonda su sigurno računali. Posljednji 007 film “Spectre” (2015.) je zaradio 881 milion dolara širom svijeta, od kojih 84 miliona su došla iz Kine.

Nažalost, ovo bi se mogla pokazati kao prava katastrofa za ovaj “nesrećni” film. “No Time to Dieće imati premijeru (u zapadnoj hemisferi) 10. aprila. Biće to posljednji put da Daniel Craig glumi poznatog špijuna.

Možda ih spasi plasman raznoraznih proizvoda u filmu? To je makar provjerena metoda, kao što možete vidjeti ispod…

izvor: Deadline