“Borat” drugi dio već snimljen?

Prošli mjesec su na društvenim mrežama osvanuli snimci Sacha Baron Cohena koji snima “nešto” u Los Angelesu. Ono što je privuklo pažnju javnosti je činjenica da je glumio jednog od svojih najpoznatijih likova Borata.

Jučer je Collider objavio ekskluzivni izvještaj da je “Borat 2” već snimljen i čak prikazan određenim Hollywoodskim gazdama. Ništa se ne zna o radnji filma, osim toga da Borat više nije “nepoznati TV voditelj iz Kazahstana” kojeg smo zavoljeli u istoimenom filmu iz 2006. godine.

Javnost dobro zna ko je on, tako da je ovaj put Cohen otišao u “duboku ilegalu“. Određeni izvori opisuju nadolazeći film kao “Cohen koji glumi Borata koji glumi Cohena“. Nakon što je Collider objavio ovu vijest, drugi izvor je opovrgao ovu tvrdnju. Ali postojanje novog filma nije upitno.

Glavna misterija je ko plaća ovaj nastavak. Mnogi sumnjaju da 20th Century Fox (koji je izdao prvi film) nije zainteresovan za ovaj kontroverzni projekt jer su ipak sada u vlasništvu “porodično nastrojenog” Disney studija.

Prvi “Borat” je zaradio 262 miliona dolara i omogućio Cohenu da snimi filmove kao što su “Bruno” i “Diktator“. Ni jedan od ovih filmova nije uspio ponoviti financijski uspjeh koji je Borat imao.

izvor: Collider