Budućnost “Evil Dead” franšize

Prošlo je četrnaest mjeseci odkad je otkazana serija “Ash vs Evil Dead” (2015. -2018.). Iako sam ostao bez omiljenog serijskog programa, bio sam zadovoljan krajem koji su autori osmislili za jednog od najvoljenijih horor junaka Ash Williams-a. Ako je iko zaslužio odmor to je on. Serija je ispunila sve naše “Evil Dead” potrebe, film ili dva nikada ne bi mogli pružiti četrnaest sati lude zabave. Nakon tri sezone pomirio sam se da je konačno došao kraj jedne od najvećih horor franšiza.

Ali na moje potpuno iznenađenje pojavile su se vijesti o budućim “Evil Dead” filmovima. I to ne od bilo koga, već od kreatora serijala Sam Raimi-a lično. Kao što znate Sam je režirao originalnu “Evil Dead” trilogiju i bio je producent serije (režirao pilot epizodu). Raimi je za najveći horor portal Bloody-Disgusting otkrio da bi volio režirati još jedan “Evil Dead” film. Trenutno donosi odluku o budućnosti franšize, s tim da nova TV serija nije u planu. S kultnim Bruce Campbell-om (koji glumi Ash-a) raspravlja o opcijama.

Ključno pitanje je da li će nastavljati Ash-ovu priču ili će raditi nastavak rimejka iz 2013. godine. Raimi ima plan za slučaj da Campbell odluči da se vrati ulozi svog života, pošto je neposredno nakon kraja serije rekao da je završio sa Ash-om. U slučaju da Bruce odbije ulogu, drugi plan je da Fede Álvarez (režiser rimejka) nastavi tamo gdje je stao. Ponovo bi gledali Jane Levy u ulozi Mie i njenu borbu da preživi u ovom užasnom svijetu. Sve karte su i dalje na stolu, kaže Raimi. Razmišlja o trećoj opciji, ako ni jedan od ovih planova ne uspije.

Mia – heroina rimejka

Kad je rimejk izašao 2013. godine bili su ambiciozni planovi o cijeloj trilogiji koju bi Alvarez radio, a paralelno s tim bi Raimi snimio Army of Darkness 2, u kojem bi saznali šta se dogodilo sa Ash-om. Serija je promjenila te planove, ali fanovi su poslije svih ovih godina i dalje zainteresovani za potencijalni susret (crossover) heroine rimejka Mie sa herojom originalne trilogije Ash-om.

U svakom slučaju nećemo morati dugo čekati da saznamo koji plan će biti realizovan, jer je Raimi izjavio da će se sve znati u slijedećih šest mjeseci.

izvor: Bloody-Disgusting