Chappelle pomaže povratak komičara Louis C.K.

Dave Chappelle je vrhunski prijatelj. Neće da se odrekne svojih bližnjih kad “inkvizicija” dođe po njih.

Mogli smo to jasno vidjeti kada je nedavno doletio kod Kanye Westa na njegov ranč u Wyomingu. Htio je lično da provjeri da li je njegov prijatelj dobro. Da mu pruži podršku kad je to najpotrebnije.

Chappelle je sad uzeo na sebe još teži zadatak. Hoće da pomogne svom prijatelju i kolegi komičaru Louis C.K.-u da obnovi karijeru. Jedan od rijetkih javnih događaja u Americi za vrijeme pandemije je “Ljetni kamp” (“Chappelle’s Summer Camp”). Dave je okupio najbolje komičare da uvesele ljudima ovo čudno ljeto.

4. avgusta je predstavio “posebnog gosta u polju kukuruza”. Nikog drugog do “ozloglašenog” C.K.-a. Nakon što je “izbrisan” iz popularne kulture 2017. godine, stari Louis pokušava obnoviti to malo bijede što neko naziva karijerom.

Kako je to Dave duhovito opisao u svom specijalu: “Louis je moj dobar prijatelj koji je umro u užasnoj masturbatorskoj nesreći”.

Louis je ove godine (samo)izdao komični specijal “Iskreno, Louis C.K.“. Zavisne su jedni od rijetkih medija koji su napisali pozitivnu recenziju. Iskreno i skromno priča o nesreći koja ga je zadesila. Lik je imao čudan fetiš, ali nije nikoga povrijedio.

Ako ste ljubitelji politički nekorektnog humora od ova dva komičara nema boljih. Možda jedino dobri Bill Burr se može priključiti ovom “elitnom” društvu.

Obradovala me ova vijest. C.K. je vrhunski komičar i zaslužuje drugu šansu. Takođe je fino vidjeti da među poznatima ima ljudi kao što je Chappelle koji će stajati sa svojim prijateljima i u dobru i u zlu.

Pogledajte novi Dave Chappelle specijal

izvor: The Hollywood Reporter