Comic-Con kod vaše kuće

Najveći američki sajam stripa San Diego Comic-Con je po prvi put u pedeset godina otkazan (zbog pandemije). Ali kao i većina javnih događaja, Comic-Con je dobio virtuelnu (online) verziju.

Moćete direktno iz udobnosti svoje kuće gledati spektakl popularne kulture. U zadnjih deset godina San Diego Comic-Con je “prerastao” sajam stripa i postao omiljeno mjesto Hollywood likova. Najave za nove filmove i serije su čuvane isključivo za Comic-Con. Sala “H” je postala kultna, jer se tu premijerno mogli gledati trejleri za Marvel i DC filmove. Stripovi su bili i dalje tu, samo publika nije pretjerano zainteresovana.

Comic-Con at Home biće održan od 22. do 26. jula (kad je i “pravi” događaj bio zakazan). Panel-diskusije, razgovori sa kreatorima i poznatim glumcima, ključne najave biće dostupne online.

Organizatori se šale da je to Comic-Con iz snova. Ne treba vam parking mjesto, nema čekanja u redovima, kućni ljubimci su dozvoljeni. Po prvi put ljudi s bilo koje tačke planete biće posjetioci Comic-Con-a.

Očekuje se pojavljivanje poznatih glumaca, ali ipak ne treba biti iznenađen ako ove godine ne bude pretjerano novih najava. Većina filmova je odgođena za neka srećnija vremena, kada bioskopi budu ponovo otvoreni. Tako da nema neke potrebe za agresivnim marketingom, za što Hollywood-u San Diego Comic-Con prvenstveno služi.

U svakom slučaju drago nam je što se ključni strip događaj uopšte održava. Posebno kad uzmemo u obzir stanje američkog stripa danas.