Corey Taylor i klasični rock susret sa đavolom

Teško je pisati o rock n’ rollu u 2020. godini. Pada mi na pamet termin “šutanje mrtvog konja“. Da li je ovaj muzički žanr uopšte kulturološki značajan danas? Bojim se naglas reći odgovor koji svi dobro znate…

Umjesto toga pišem još jedan tekst o Corey Tayloru. Prvi solo album Slipknot frontmena je jedan od rijetkih rock događaja godine (što dovoljno govori o ovoj bizarnoj godini).

Pjevač je opisao svoj album kao ljubavno pismo muzici koju voli. Već nakon par singlova možemo primjetiti žanrovsku raznolikost koju je spomenuo. Za razliku od prvog singla koji je bio nu metal (rap / rock crossover) ovaj novi je povratak na izvor. Zvuči kao country pjesma sa prepoznatljivom temom prodaje duše đavolu.

Određeni muzički portali su primjetili sličnost sa klasikom “The Devil Went Down To Georgia“. Drugi pak kažu da je Corey Taylor snimio pjesmu kakvu bi Johnny Cash svirao (mislim da pretjeruju). Ali da se radi o klasičnoj rock priči nije sporno.

HWY 666” je najbolja pjesma koju je Taylor izbacio sa nadolazećeg albuma “CMFT“. Jedina zamjerka je takozvani animirani spot. Ako mene pitate mislim da je ovo forma pokretnog stripa (motion comic). Prije nego klasična animacija.

U svakom slučaju radi se o veoma slušljivoj (gotovo zaraznoj) pjesmi. Ako želite rock n’ roll nemate puno izbora ovih dana…

Slipknot pjevač Corey Taylor repuje na solo singlu