Čudna elektro muzika – Tabacco i Trent Reznor (NIN)

Niko nije uradio više za popularizaciju industrial muzike od Trent Reznora (Nine Inch Nails). Čudna elektro muzika je postojala i prije njega, ali on ju je doveo u mainstream.

Kada Reznor kaže za drugog avangardnog elektronskog muzičara da je dobar, vjerujem njegovoj preporuci. I tako sam saznao za Tobacco. Jedina bolja stvar je kad ova dva kreativca rade zajedno.

Tabacco je izbacio singl “Babysitter”. Ako niste ranije slušali “industrijski buku” (Industrial, noise) budite upozoreni. Iako je kratka pjesma (za moj ukus) svašta se desi u tih dvije minute.

Bizarno, ali slušljivo. Čak i zarazno, poslušao sam pjesmu pet – šest puta zaredom. Ili je moj mozak samo naviknut na ove zvukove.

Uglavnom, novi Tabacco album “Hot Wet & Sassy” stiže nam za 30. oktobra. Tom Fec (a.k.a. Tabacco) je oduševljen što je Reznor gostovao na albumu. Mene samo zanima da li se radi samo o jednoj pjesmi ili nekoj ozbiljnoj saradnji?

Trent Reznor je poznati radoholičar. On i Atticus Ross nominovani su za Emmi nagradu za muziku HBO serije Watchmen. Neću nikoga da uvrijedim, ali muzika je najbolji dio te serije. Slušam Watchmen OST Vol. 1 dok pišem ovaj tekst.

Dva nova Nine Inch Nails albuma (potpuno besplatno)