Da li ste hrabri da igrate Hitman u virtuelnoj stvarnosti?

Vjerovali ili ne kada “Hitman III” bude dostupan u prodaji u januaru slijedeće godine, imaćete opciju da pređete igru u virtuelnoj stvarnosti.

Ultimativni “simulator ubijanja” ide korak dalje sa punom podrškom za PSVR (The PlayStation VR). Da li ste dovoljno hrabri da budete profesionalni ubica u totalno novoj perspektivi?

Moram priznati da sam potpuno šokiran ovom objavom. Već duže vrijeme pričam ljudima kako su novi Hitman naslovi jedni od najboljih igara ove generacije.

Nećete naći bolju stealth igru na tržištu. S tim je tragedija još veća, jer IO Interactive, kreatori ovih fantastičnih igara godinama imaju financijskih problema. Izgleda da su ove igre “predobre” za prosječnog gejmera koji samo hoće da bezglavo puca u stupidnim akcijskim naslovima.

Možda baš VR opcija privuče nove igrače. Jer stvarno ne znam u kojoj još igri možete ubijati na ovako “intiman” način.

Hitman III – Kraj puta za Agenta 47

Najbolji moment PlayStation 5 prezentacije mi je bila vijest o trećem Hitman naslovu. Posebno jer će se moći igrati i na “četvorci” (PS4). Kraj trilogije “Svijet atentata” (World of Assassination) biće spektakularan.

Osim fantastičnog stealth gameplaya, kreatori su ispričali mračnu priču o sjeb**om svijetu koji je veoma sličan našem. Jedna od ključnih opcija ovog serijala jest da možete “spojiti” različite nastavke igre. Lokacije iz “Hitman” (2016.) su potpuno igrive sa novim opcijama u “Hitman 2” (2018.).

Najvažnije je da će nadolazeći “Hitman III” imati opciju da ponovo igrate stare lokacije (ako ste kupili prve dvije igre). Što znači da neće samo treći dio imati opciju za virtuelnu stvarnost, nego će cijela “World of Assassination” trilogija biti igriva u VR-u.

Iako nisam neki ljubitelj novotarija, Hitman VR me više nego zainteresovao. Nadam se da će dobri ljudi iz IO Interactive konačno dobiti uspjeh koji su zaslužili.

izvor: DualShockers