Danzig – Loš Elvis imitator i još gori režiser?

Nemojte nas shvatiti pogrešno. Ako iko gotivi starog Glenn-a to smo mi (ponekad i pretjerujemo sa vjestima o metal-punk ikoni). Naša prevelika očekivanja su možda i glavni krivac zašto se ponekad razočaramo u dobrog Danzig-a.

Konačno je (službeno) dostupna prva pjesma sa dugoočekivanog albuma “Danzig Sings Elvis” (ime kaže sve). Nismo pretjerano zadovoljni istom. Glenn pjeva “One Night“, Kraljev klasik kojim je žario i palio top listama davne 1958. godine.

Danzig je snimio više verzija ove obrade i iz nekog razloga bio je zadovoljan sa ovom koju je objavio. Ironično je da je jedan od najpoznatijih vokala devedesetih, kog su ljudi iz zavisti nazivali “zlim Elvisom” postao poprilično loš imitator Kralja Rock n’ roll-a.

Možda pretjerujem, trebamo sačekati još koji dan (17. april) i poslušati album u cjelosti. Kao što piše u službenom opisu singla, Glenn nije stranac klasičnoj Amerikani. Čova je pisao pjesme legendama kao što su besmrtni Johnny Cash i Roy Orbison. Bile su to vrhunske stvari.

Nisu baš najbolji dani za Glenn Danzig-a. Njegov film “Verotika” je predmet ruganja na internetu. Mnogi govore da je metal ikona napravio jedan od najgorih filmova ikad. Stavljaju ga u rang s “legendama” (najgorim režiserima) poput Ed Wood-a i Tommy Wiseau.

Iako sam ljubitelj smeća (trash filmova) nisam se još uvijek uspio natjerati pogledati ovo nedjelo. Ono što sam malo vidio nije obećavalo. Izgleda kao da Danzig nikada nije pogledao film u životu. Red Letter Media, jedni od boljih YouTube filmskih kritičara su objavili recenziju u kojoj su već razapeli Glenn-a za njegov sinematični zločin.