Deset godina Skot Pilgrima (Foto galerija)

Premijera filma “Skot Pilgrim protiv svijeta” (Scott Pilgrim vs. the World) je održana na današnji dan. Iako je bio epski komercijalni promašaj, gotivio sam ga od prvog dana.

Bio sam ljubitelj nezavisnog stripa po kojem je film zasnovan i tada (2010. godine) sam znao da je Edgar Wright-ovo čedo nešto posebno. Bila je potrebna gotovo decenija da “Skot Pilgrim” dobije pažnju koju zaslužuje. Danas je kultni klasik. Niko to više ne spori.

Idem korak dalje i nazivam ga generacijskim filmom. Ako vi imate neki bolji slobodno mi recite. Neki od najpoznatijih glumaca danas su započeli svoje karijere s ovim filmom.

Povodom ovog prekrasnog jubileja, Edgar Wright je na svom službenom twitter profilu “kačio” slike sa snimanja jedne od najboljih strip adaptacija.

Izdvojili smo samo dio ogromne arhive koju je Wright podjelio. Brie Larson je bila predivna djevojka sa svojih dvadeset godina. Satima bih mogao gledati Mary Elizabeth Winstead kao famoznu Ramonu.

Iz nekog razloga današnji klinci (i feminiskinje) misle da je Skot anti-heroj?! Zašto neki ljudi jednostavno ne mogu uživati u pop kulturnom blagu kao što je ovaj film (i strip)?

Skot Pilgrim ekipa ponovo okupljena (Video)