Diablo 4 je konačno predstavljen

Tokom aktuelnog Blizzcon-a predstavljen je Diablo 4. Nakon godina isčekivanja, fanovi će konačno dobiti ono što žele; mračni akcioni RPG. Svi su se žalili kako je prethodni Diablo (3 iz 2012.) “prešaren”, pun žarkih boja kojima nije mjesto u mračnom i napaćenom fiktivnom svijetu. Lično tricu sam igrao više od prva dva klasična naslova. To je poprilično nepopularno mišljenje, ali tako je kako je. Repetativan gameplay u kojem koljete čudovišta i kupite loot se vraća. Niko nije drugo ništa ni tražio.

Što je definitivno napredak za razliku od prošlogodišnjeg Blizzcon-a. Prisutni su i tada (2018.) očekivali najavu novog Diablo naslova, ali Blizzard ih je “počastio” sa igrom za mobilne telefone koju uopšte ne pravi Blizzard već neka kineska kompanija. Kao što možete pretpostaviti tada najavljeni Diablo Immortal nije dobio puno ljubavi od strane ostrašćenih fanova. Ali nova godina je donijela i novu priliku. Blizzard je imao šansu da ispravi grešku. A i nisu trebali “izmišljati formulu” jer je ona već decenijama poznata (od prve igre iz 1996.). Samo su trebali dati igračima ono što žele.

Diablo 3 je osim na kućnim računarima bio dostupan i na svim konzolama raznih generacija; od PlayStation-a 3 i Xbox 360 do PlayStation 4 i Nintendo Switch-a. Tako će biti i sa novonajavljenim četvrtim djelom, koji osim PC-a biće dostupan i na PlayStation 4 i Xbox One konzolama.