DMX čita Bibliju za naš spas od korona virusa

Moćni DMX je živ i zdrav. Dark Man X je imao turbulentnu prošlu godinu. 2019. je počela dobro nakon što je naš omiljeni reper izašao iz zatvora. Imao je planove za novi album koji je radio s legendarnim producentom Swizz Beatz-om. Ali onda je sve otišlo do vraga, kada se X vratio starim lošim navikama i nedugo zatim završio na rehabilitaciji.

Nismo čuli ništa o Dark Man-u mjesecima. Ovih dana (za vrijeme izolacije) počeo se obraćati fanovima preko društvenih mreža. Moram naglasiti da njegovo obraćanje nije poput drugih bogatih i slavnih koji su samo kurve željne pažnje. Dosadno im je u dvorcima, pa se snimaju za Insta.

Veliki reper nije pjevao jebeni “Imagine”, nego je čitao pasuse iz Knjige. The Knjige. Biblije.

Ako išta znate o Earl Simmons-u (kršteno ime Dark Man-a) onda niste iznenađeni. Čova je više puta u svojoj uspješnoj karijeri pjevao u slavu Isusa. Jednostavan primjer je “Jesus Loves Me“. Ugovor s izdavačkom kućom koja mu je donijela slavu i bogastvo je opisao kao ugovor s đavolom.

Svaka mu čast. U ova naša mračna vremena gangsta reper se brine o spasenju naših duša. Kao što sam već rekao, velika razlika od tipičnog prebogatog celebrity-a koji se “brine” o sirotinji, dok pjeva o “raspodjeli dobara”. Ko je još dovoljno naivan da “popuši” to sranje?

Vratimo se na našeg čovjeka DMX-a. Kaže da se radni proces na dugoočekivanom povratničkom albumu bliži kraju. Želimo mu sreću, da konačno možemo uživati u novom remek djelu.