DMX ponovo snima za Def Jam (+ novi spot)

Moćni DMX je napustio zatvor početkom ove godine. U pravo vrijeme da proslavi dvadeset godina svog debi albuma “It’s Dark And Hell Is Hot“. Tada je DMX bio na vrhu svijeta, jedan od najuspješnijih repera svoje generacije. Dva platinasta albuma u jednoj godini nisu mala stvar. Danas su stvari malo komplikovanije, ali Dark Man X se ne predaje tako lako. Ni njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici nisu htjeli dignuti ruke od napaćenog repera.

Legendarni producent Swizz Beatz je pripremio novu pjesmu “Just In Case”. Teška tema o uličnoj izdaji je savršena za DMX-a. Laje na lažljive repere, a u tome mu pomaže Rick Ross (kome isto tako incidenti nisu strani). Pisali smo o ovoj pjesmi čim je izdata, ali sad konačno možemo uživati u spotu.

DMX zvuči moćno kao i uvijek. Godine (i težak život) ga nisu usporile sekunde. Pjesma nam vraća nadu da će se Dark Man vratiti u stare dane slave. “Just In Case” je dio soundtracka za novu seriju “Kum Harlema” (Godfather of Harlem). U spotu se pojavljuje glavni glumac Forest Whitaker. Swizz Beatz je složio muziku za seriju i uradio je dobar posao. Jedva čekamo taj mitski novi album DMX-a, na kome Swizz radi već godinama.

Ključni dokaz da stvari idu u dobrom pravcu za Dark Man-a, jest činjenica da je ponovo potpisao za kultnog izdavača Def Jam Records. Njegovi najveći uspjesi su iz perioda kada je imao ugovor sa ovom kućom (1998. – 2003.). Pet albuma koji su bili broj 1! Jedan za drugim. DMX je institucija. Svi ovi albumi su izdati u saradnji sa Ruff Ryders etiketom, koja je dom Swizz Beatz-a. U to vrijeme za Def Jam su bili vezani kultni reperi poput JAY-Z, LL Cool J, Method Man i Ja Rule, između ostalih.

Po svemu sudeći ovo će biti dobra godina za repera iz Yonkers-a, država New York. Zadnje što smo čuli od Dark Man-a da će izdati svoj najznačajniji album u petnaest godina. Nazdravljamo u to ime.