“Dosije X” kultna pjesma sada ima stihove

Osobe koje su odrastale u devedesetim imaju posebno razumjevanje za kultnu seriju “Dosije X” (The X-Files). Kad se jednom isprepadate kao klinci, teško je to zaboraviti. Ono što bih volio zaboraviti su loši filmovi i sezone upitne kvalitete koje su snimane u ovom vijeku.

Ovih dana ekipa zadužena za seriju ponovo se okupila. Glavni glumci David Duchovny i Gillian Anderson zajedno sa kreatorom serije Chris Carter-om održali su virtuelni sastanak. Na njihov poziv su se odazvali i mnogi drugi redovni glumci kao i kompozitor legendarne intro muzike. Prilikom okupljanja snimili su novi intro. Prepoznatljiva instrumentalna muzika konačno ima tekst. Fanovi su napisali tekst pjesme.

Duboke zavjere, neriješene misterije, neidentifikovani leteći objekti…” stihovi pjesme savršeno opisuju ključne teme paranormalne serije. “Neki dosjei su zatvoreni, ali istina je i dalje tamo negdje…” pjevaju glumci i producenti voljene serije.

Kalifornija ima neke od najstrožijih mjera u borbi protiv pandemije. Hollywoodskim likovima je očigledno poprilično dosadno. Srećom okupili su se da bi sakupili novac za humanitarne svrhe.

Po riječima kreatora Cartera: “Dosije X” porodica želi da podigne moral fanovima u ovim teškim vremenima.