Dostupan demo za Final Fantasy VII Remake

Ljubitelji jrpg (japanskih role-playing) igara doživjeli su veliko iznenađenje jutros. Izdavač Square Enix podjelio je demo za dugo očekivani Final Fantasy VII Remake.

Kad kažem dugo očekivan ne pretjerujem. Radi se o nekih petneast godina, od kada je prikazan Final Fantasy VII Tech demo na E3 festivalu 2005. godine. Square uopšte nije planirao rimejk kultnog rpg-a iz 1997. Radilo se samo o prezentaciji tehničke moći tada nove PlayStation 3 konzole. Mnogo se promjenilo od tada…

Demo (koji je danas objavljen) donosi prvo poglavlje nadolazećeg rimejka. Dostupan je isključivo na PlayStation 4 konzoli i možete ga preuzeti besplatno sa linka iznad. To je idealan način da odlučite vrijedi li kupovati punu igru koja će biti dostupna u prodaji slijedeći mjesec, 10. aprila.

Ako vam demo igre (prvih par sati) nije dovoljan, dobićete i prigodnu Final Fantasy VII temu za vaš PS4.

Ovih dana japanski javni servis (NHK) je izvršio anketu o dugovječnom serijalu igara Final Fantasy (33 godine star!). Pitanje je bilo koja je omiljena igra i lik iz kultnog serijala. 468,654 glasova je pristiglo. Ono što nije nikog iznenadilo jest da je Cloud Strife protogonist Final Fantasy VII omiljeni lik među japanskom publikom.

Nešto što nismo očekivali jest da voljena “Sedmica” ne bude na prvom mjestu liste omiljenih FF igara. Final Fantasy VII (1997.) se našao na drugom mjestu, odmah iza Final Fantasy X (2001).

Čak ako i niste fan japanskih igara probajte FF VII Remake demo. Besplatan je ako ništa drugo.