Duff potvrdio novi Guns N’ Roses album

Duff McKagan bass gitarista (Guns N’ Roses, Velvet Revolver…) i živuća rock ikona je još jedan u nizu članova originalne postave benda koji je potvrdio da će novi album Guns N’ Roses definitivno stići. Samo niko ne zna kada će se to dogoditi. Duff je izjavio da je čuo materijal na kojem je Axl Rose radio i da je više nego zadovoljan. To će biti prvi Guns N’ Roses album od 2008. godine i fijaska zvanog Chinese Democracy. A da bi bili potpuno tačni, prvi album na kome će svirati Slash i Duff nakon The Spaghetti Incident? iz 1993.

Bend nikad nije bio poznat po planiranju, što Duff potvrđuje u istoj izjavi. “Album će se dogoditi kad se dogodi…” Nema vremenskog okvira, ali dobra volja je tu. Slash je takođe potvrdio da će učestvovati u snimanju neimenovanog albuma. Ove vijesti dolaze nakon prošlogodišnje turneje kojom je zakopana ratna sjekira i svađa koja traje decenijama. Što se tiče Axl Rose-a u zadnjih deset godina (nakon izdavanja nesrećnog Chinese Democracy) je imao samo jednu pjesmu. Ako ste je propustili, nije iznenađenje pošto je urađena za crtani serijal New Looney Tunes. Pjesma imenom “Rock the Rock” je saradnja Axl-a i Duška Dugouška (Bugs Bunny, Zekoslav Mrkva?). Niste to očekivali? Pogledajte sami.

Očekujte da ćete jednog dana u neodređenoj budućnosti moći slušati novi Guns N’ Roses materijal.

Bonus fakt: na vrhuncu slave ranih devedesetih Duff je pio galon votke dnevno dok mu pankreas nije bukvalno eksplodirao.

izvor: Rolling Stone