Duhovita galaksija – Crveni Patuljak ponovo s nama u 2020.

Legendarna britanska naučno-fantastična serijaCrveni Patuljak” (Red Dwarf) umrla nije. Pravi kult je izgrađen oko najdugovječnije humoristične serije u svemiru (sit-com na svemirskom brodu). Od 1988. godine uveseljava nas svojom jedinstvenom formulom tvrdog sci-fi-a i nepopravljivog britanskog humora.

Jedan od ultimativnih (anti)heroha našeg djetinjstva je Dave Lister, posljednji živi čovjek u vasioni. Pravi rocker s dna radne klase koji voli pivo i loše svirati svoju gitaru, U svemiru. Prate ga iritantni hologram, mutant mačak koji se zove Mačak i robot po imenu Kryten. Legendarna ekipa. U još luđim avanturama. Više od sedamdeset epizoda u dvanaest sezona. Danas smo dobili dobre vijesti. Red Dwarf je ponovo na malim ekranima u 2020. godini.

Službeno je najavljen dugometražni specijal. Prvi u istoriji ove serije. Autor “Crvenog Patuljka” Doug Naylor, koji će napisati i režirati specijal, obećao nam je epsku avanturu. Imao je i par prigodnih riječi: “Dave Lister, posljednja nada čovječanstva u nasilnom univerzumu. Bože, pomozi nam svima. I neka je patuljak sa vama.

Baš kako i priliči klasiku komedije, specijal će biti snimam pred publikom. Snimanje je zakazano za prva dva petka u decembru ove godine. Pitanje je koliko će trajati post-produkcija jer je ipak naučno-fantastična serija u pitanju. Specijalni efekti zahtjevaju vremena. Ako vam to nije dovoljno, najavljena su tri dokumentarna filma u trajanju od sat vremena, koji će u detalje ispričati razvojni put ovog kulta.

Izvor: službeni Red Dwarf sajt