Final Fantasy vjenčanje u stvarnom životu

Ako ste ikada poželjeli da imate Final Fantasy vjenčanje, ta želja vam može biti ostvarena. Square Enix nudi uslugu zasnovanu po motivima Final Fantasy XIV popularnoj MMORPG igri (Massively multiplayer online role-playing game). Parovi mogu reći sudbonosno “Da” obučeni u kostime i noseći replike oružja iz ove igre. Ceremonija će biti popraćena licenciranom muzikom, FF tortom i ogromnim ekranom koji pokazuje pejzaže iz igre. Final Fantasy vjenčanje je moguće samo u Kobe, Japanu. Prvi par je izabran nasumično (lutrijom). 247 parova je bilo prijavljeno po prvoj objavi ove usluge.

Ako vam sve ovo zvuči malo pretjerano, čekajte da čujete cjenu. Ceremonija košta 31.000 dolara (!) ali olakšavajuća okolnost je da možete pozvati 70 gostiju koji će uživati sa vama. U današnje doba društvenih mreža i samoreklamiranja možda i nije toliko skupo, jer ćete imati jedinstvene slike vjenčanja da podjelite na Instagramu. Za više informacija posjetite službeni sajt. Iako je sve na japanskom jeziku, možete uživati u mnoštvu fotografija.

Vjenčanje u MMORPG igrama je standardna opcija (kao što možete vidjeti u videu iznad). Iznenađujući broj parova se upoznao igrajući WoW (World of Warcraft) ili FF XIV i na osnovu virtualnog prijateljstva (veze?) ušli su u bračnu zajednicu u stvarnom životu. Da se uopšte ne radi o nečemu nesvakidašnjem, mogu potvrditi iz ličnog primjera, jer barem jedna bivša djevojka mi se udala preko WoW-a za skandinavskog vilenjaka.

Square Enix je odlučio da zaradi na usluzi koja će biti sve popularnija, posebno u Japanu.

izvor: DualShockers