Final Fantasy XIV Posljednji ispraćaj (video)

Igrači popularnog MMORPG naslova Final Fantasy XIV su organizovali posljednji ispraćaj saborcu nastradalom od COVID-19 virusa.

Volimo čudne priče sa interneta, a bizarnije od ove trenutno nećete pronaći. Iako je naš službeni moto da nemamo crnu hroniku, u ovo mračno doba globalne pandemije teško ju je izbjeći. Tako smo naišli na snimak pogrebne povorke u Final Fantasy XIV igri.

Nešto što se može dogoditi samo u massively multiplayer online igri. Nakon što su saznali da je član njihove zajednice, kolega stradao od sveprisutnog virusa, igrači širom svijeta su se okupili da bi ga ispratili po posljednji put. Iznenađujuće dirljivo. Pogledajte sami.

Pogrebna povorka je okupila toliko igrača na jednom mjestu, da je igra imala poteškoća sa normalnim funkcionisanjem. View distance nije predviđen da obradi veliki broj igrača koji marširaju jedan za drugim. Ubrzo je snimak osvanuo na Reddit-u i Twitter-u.

Ovo je još jedan dokaz da zajednica okupljena u virtuelnom svijetu Final Fantasy-a je jedno od ugodnijih “mjesta” na internetu. Konačno imaju sve; od svadbe do sahrane. Kao što je MMO svadba postala nešto normalno, možda će se isto desiti sa virtuelnim posljednjim ispraćajima.

izvor: USgamer