Fubaleri rođeni u bogatstvu

Fubaleri rođeni u bogatstvu

Fudbal

Kao što dobro znamo, fudbal je više od igre. Zarade i cifre koje se vrte u fudbalu dosežu vrtoglave iznose. I sve to se najčešće dešava momcima koji porijeklo vode iz siromašnih ili ne tako bogatih sredina ili porodica.

Ipak, nije pravilo da samo manje imućni momci postaju vrhunski fudbaleri, ima i onih koji su fubaleri rođeni u bogatstvu.

Fubaleri rođeni u bogatstvu, a mogli biti…

Evo nekoliko primjera fudbalera koji su vrlo lako mogli postati advokati, doktori, arhitetkte ili bilo šta drugo što bi im je bilo bliže porodičnim zanimanjima od profesije fudbalera.

Ricardo Kaka je jedan od brazilskih igrača koji ne dolaze iz favela. Njegov otac je inženjer, a majka nastavnica. Počeo je da trenira u Sao Paolu sa 8 godina što je označilo početak impresivne karijere. Najveće uspjehe je dostigao u Milanu, a igrao je i za Real Madrid, doduše sa manje uspjeha.

Andrea Pirlo. Za ovu legendu italijanskog fudbala se govorilo da ima stil i klasu i na terenu i van njega od kad je počeo karijeru. Ali, malo ko je znao da je on zapravo potomak bogatih industijalaca sa sjevera Italije. Otac mu je uspješan biznismen, a djed vinar.

Još jedan igrač iz Italije je Mario Balotelli. Ovaj fudbaler je poznatiji po svojim nestašlucima i svakom fudbalskom fanu su omiljeniji klipovi sa njegovim glupostima nego sa potezima na terenu. Rođen u Gani, ali je odgojen u bogatoj porodici Balotelli sa sjevera Italije.

Franck Lampard. Legendarni igrač i već bivši trener Chelsea zadužen za preporod kluba je svojevremeno bio najplaćeniji igrač Premier lige. Ali, i bez toga imao je dovoljno. Njegov otac je takođe bio uspješan fudbaler i igrao za West Hem.

Robin van Persie. “Leteći holanđanin” je imao stil, eleganciju, pravi umjetnik, kao i roditelji. Otac mu je bio vajar, a majka slikarka.

Paolo Maldini. Svaki navijač, i to ne samo A.C. Milan, zna o kome se radi. Sin Cezarea Maldinija, još jedne legende italijanskog fudbala, je zahvaljujući ocu rođen u bogatstvu. Kao i njegov sin Danielle.

Gerard Pique. Osim što nastupa za F.C. Barcelonu, Pique glasi za izuzetno inteligentnog momka. Njegov IQ je 140 i čak je primljen na Harvard. Njegov otac je uspješan biznismen, a Gerard je uspješan investitor čije bogatsvo raste za 55 miliona godišnje. Još mu je i Shakira supruga.

 

Faiq Bolkiah

I najbogatiji od svih je Faiq Bolkiah. Nikad čuli? Pa, naravno. Ovaj dvadesetdvogodišnji igrač je igrao za rezerve Leicester City-ja. Sada bi trebao da igra za portugalski Maritimo. Za njihove rezerve. Ali je zato kapiten nacionalnog tima Bruneja. I bogatiji je i od Messija i Ronalda – zajedno. Njegov stric je trenutni Sultan od Bruneja, a otac Princ od Bruneja. A Bruneji imaju svu tu naftu…

Vrijedi pomenuti i Al-Saadi Gaddafija, sina pokojnog pukovnika Moamera Gaddafija, ali to je neka druga priča.