Gandalf je pisao blog?

Tačnije, Sir Ian McKellen je vodio dnevnik dok je snimao legendarnu trilogiju “Gospodar Prstenova” (Lord of the Rings)

Prošlog petka britanski glumac je na svom službenom twitter nalogu podjelio link koji nas je odveo do fantastičnog bloga. Ian McKellen je podjelio publici svoje lične bilješke sa snimanja jedne od najvoljenijih filmskih franšiza. Možda jeste gledali dokumentarne filmove o nastanku voljene trilogije, ali dnevnik jednog od glavnih glumaca je totalno drugi uvid u kreativni proces.

Blog počinje bilješkom od dvadesetog avgusta 1999. godine, kada je McKellen prvi put letio za Novi Zeland gdje je upoznao budućeg režisera trilogije Peter Jackson-a (još jedan gospodin iliti Sir). U tome trenutku Ian je glumio Magneta (X-Men) i razmišljao je da li mu uopšte treba još jedna uloga u velikoj franšizi. Posebno ova koja je zahtjevala godine rada na Novom Zelandu. To je bilo prije više od dvadeset godina…

Dragi dnevniče…

Dnevnik je hronika cjelog procesa snimanja sva tri filma. Prigodno je nazvan The Grey Book (iliti Siva Knjiga) po nazivu lika kojeg Sir Ian tumači jednog, jedinog Gandalfa Sivog. Blog možete pročitati na McKellen-ovoj službenoj stranici.

Možda vam se stranica ne otvori na prvu (zbog tehničkih razloga?) ali ako budete malo strpljivi trebalo bi biti sve u redu.

izvor: SYFY