Gandolfinijev sin nije pogledao ni jednu epizodu “Sopranosa”

Michael Gandolfini je pristao da glumi mladog Tony Soprana iako prije toga nije pogledao ni jednu epizodu kultne serije.

Sin velikog James Gandolfinija će se okušati u ulozi života svog pokojnog oca za nadolazeći film “Mnogi sveci Njuarka” (The Many Saints of Newark). Prikvel film jedne od najvoljenijih HBO serija svih vremena dolazi direktno iz pera kreatora David Chase-a. Film će režirati jedan od veterana “The Sopranos” serije Alan Taylor. Prije ove uloge mlađahni Michael (19. godina) nije glumio nigdje osim u HBO seriji “The Deuce”. Baš zbog te male uloge, dobio je poziv od kreatora kulta Chase-a da se okuša kao mladi Tony Soprano.

Ono što nas je iznenadilo da prije audicije mladi Gandolfini nije pogledao ni minut “Sopranosa”. Prema njegovim vlastitim riječima: “Najteža stvar je bila prvi put pogledati seriju. Kao glumac moram gledati čovjeka koji je odradio ulogu, njegove manerizme, glas. A takođe moram gledati svog (pokojnog) oca. Morao sam to uraditi sam. Sjediti satima u mračnom stanu i gledati svog oca. Počeo sam imati lude snove…”

Posebno su ga pogodile scene koje pokazuju Tonija i njegovu ljubav prema svojoj djeci. Michael je imao samo četrnaest godina kada je 2013. godine James Gandolfini preminuo (u 51. godini). Otac mu je rekao da se nikada ne bavi glumom, i ako baš želi da bude u filmskoj industriji neka bude režiser. “Oni imaju moć.” Michael je priznao da mu je gluma pomogla u procesu žaljenja i oporavka od smrti oca.

Prikvel kultne serije će pratiti oca jednog od glavnih likova Christopher Moltisanti-a Dickie za vrijeme šesdesetih godina prošlog vijeka i rasnih nemira. Mladi Gandolfini će biti jedan od sporednih likova priče. “Mnogi sveci Njuarka” je jedan od najisčekivanijih filmova slijedeće godine (ako pitate nas). Premijera je zakazana za 25. septembar 2020.