Gdje je nestao Young Maylay? (GTA San Andreas)

Danas pričamo o nepravedno zaboravljenom reperu koji je davao glas kultnom CJ-u iz “GTA San Andreas” video igre. Šta se desilo sa njim?

“San Andreas” (2004.) je vremenska kapsula Amerike devedesetih. Igra tematizuje istorijske događaje kao što su: krek kokain epidemija, rat bandi, policijska korupcija i naravno Los Angeles nerede. U srce te priče je bio mladi gangster Carl Johnson a.k.a. CJ.

Young Maylay je u to vrijeme bio nepoznati ulični reper. Imao je sreće što je većinu života bio prijatelj s legendom Zapadne obale DJ Pooh-om. Kao klinac provodio je vrijeme u studiju dok je Pooh snimao s velikanima poput Snoop Dogg-a.

DJ Pooh je dobio posao da piše i producira “GTA San Andreas”. Kada je došlo vrijeme za izbor glavnog glumca, imao je samo jednu osobu na umu, Maylaya. Ostalo je istorija. San Andreas je postao najprodavanija PlayStation 2 igra svih vremena. Što je više nego impresivno jer se radi o jednoj od najuspješnijih konzola.

Maylay nije gubio vrijeme. Honorar koji je zaradio, uložio je u muziku. Sam je (nezavisno) izdao album “San Andreas: The Original Mixtape” (2005.). Nažalost tiraž albuma nikada nije mogao pratiti uspjeh video igre.

Igrači su napustili San Andreas i pažnju su im odvukli novi GTA naslovi. Young Maylay je nastavio usavršavati svoju rep vještinu, ali nikada nije dobio publiku koju je zaslužio. Sarađivao je sa velikanima poput DJ Premier i Ice Cube.

Za vas izdvajamo duet koji je radio sa GTA kolegom MC Eiht-om. Compton’s Most Wanted reper je davao glas Ryder-u u San Andreasu. Naravno, Preemo remix je u pitanju.

Nedavno se Maylay našao u centru pažnje zbog sukoba sa GTA kreatorima Rockstar Games. Ispostavilo se da se radi o velikom nesporazumu.

Maylayov rođak je niko drugi do Solo (Shawn Fonteno), čova koji je glumio Franklina u “GTA V“. On će dati sve od sebe da pokuša da “izmiri” Rockstar i Maylaya.

Mogu shvatiti reperovo nezadovoljstvo. Njegov rođak je dobio puno bolji ugovor i može da mirno živi od nevjerovatnog uspjeha “GTA V”. Zar CJ nije zaslužio isto?

Za kraj vam ostavljamo još jednu DJ Premier pjesmu. Young Maylay uopšte nije loš reper.

PREPORUČUJEMO

Leave a Comment