Geri Larson ponovo crta!

Legendarni karikaturist Geri Larson (Gary Larson) je izbacio prvi novi strip u više od dvadeset i pet godina! Naravno radi se o strip kaišu u tri panela.

Naša publika je upoznata sa Larsonovim djelom zahvaljujući Politikinom Zabavniku. Vrhunski humor i specifičan crtež nikoga nije ostavio ravnodušnim. Šta je natjeralo karikaturistu da prekine penziju za koju se sam odlučio?

Nova tehnologija

Ostavio je olovku “koja ga je izdala” i prigrlio je aplikacije za ilustraciju i digitalni tablet. Ponovo je uživao u crtanju. Oduševljen je kreativnim potencijalom koje je donijelo novo oruđe. Larson nije znao koliko je tehnologija napredovala. Zato je (prigodno) prvi crtež koji je uradio je slika pećinskog čovjeka. Nije izgubio prepoznatljiv osjećaj za ironiju.

Novi materijal (New stuff) je vidni korak naprijed za legendarnog ilustratora. Iako je crtež tehnički impresivniji (nikada nije izgledao bolje!), nije izgubio na šarmu. I dalje je to razorni sarkazam koji smo svi voljeli. Bitno je naglasiti da “Novi materijal” nije nastavak njegovog kultnog “The Far Side” stripa koji je izlazio u dnevnim listovima širom svijeta.

Sve nove stripove, kao i autorova punu izjavu možete naći na službenoj stranici.