Hip hop i WAP singl – Busta Rhymes, R.A. The Rugged Man

Svi ste čuli za ultimativnu himnu svih kurvi “WAP” koju izvode Cardi B i Megan Thee Stallion. Nemojte me shvatiti pogrešno, nikog ne osuđujem. Ove “umjetnice” su same to izjavile.

Moralisanje nije naš fazon. Najsmješniji dio recepcije ovog kontroverznog singla je upravo došao od strane konzervativnih komentatora. Nas samo zanima kako hip hop zajednica reaguje na djelo ovih reperki. Danas za vas imamo dva primjera.

Rep Heroj našeg djetinjstva Busta Rhymes izdaje novi album nakon osam godina. “Extinction Level Event 2” je najavljen singlom “The Don & The Boss“. Nažalost, ako mene pitate uopšte se ne radi o rep pjesmi. Prije je u pitanju dancehall stvar za mrdanje guzicama u klubovima.

I u ovom slučaju autori ne kriju o čemu pišu pjesme. O velikim guzicama poput gorespomenute Megan Thee Stallion. Ozbiljno, to je refren pjesme. Direktna referenca na popularnu reperku. Nemam ništa protiv velikih guzica (čak šta više), ali mogli su se malo potruditi.

Možda sam imao nerealna očekivanja za novi materijal starog Baste. Ali zato underground heroj R.A. The Rugged Man me nije razočarao. On je posljednji čovjek od kojeg bi očekivao “WAP remix” ali i to se dogodilo.

Najbolji bijeli reper (da rekao sam to, šta mi možete?!) R.A. je ismijao cijelu situaciju. Posebno one konzervativce sa početka teksta. Za svoj “remix” je semplovao Ben Shapira i njegovu poglupu reakciju na WAP (iliti vlažne pizde). Poslušajte duhovitu pjesmu “Wet Ass P-Word“.

Rugged Man je prepametan za ovo sranje. Nakon eksplicitnih rima, brzo je prešao u otvorenu kritiku američkog društva. Ne vrijeđaju njega “kurve” nego Trump i Biden. Između ostalog.

Ništa manje nisam ni očekivao od čovjeka koji ima jedan od najboljih rep albuma godine. Jbg, nije mainstream pop album tako da ljubitelji nekog poznatijeg bijelog repera sigurno nisu slušali ovo sranje.

R.A. the Rugged Man – Svi moji heroji su mrtvi!