tesla-kamion

Hoće li Tesla zauzeti tržište?

U novembru 2017. godine Teslin CEO Elon Musk je lično izvezao i predstavio futuristički komercijalni kamion koji ide na baterije zvan Semi. On je objavio da već imaju stotine porudžbina od kompanija kao što su Pepsi i UPS i da će kamioni biti u upotrebi već 2019. Znači li to da će Tesla zauzeti tržište?

Ko prvi, njemu tržište

Musk je, činilo se, zagazio hrabro tamo gdje čovjek nije nikad kročio i zauzeo prvu poziciju u branši koja ima velike šanse da bude jako važna u budućnosti. Kina, na primjer, planira da uvede propise o smanjenju zagađenja okoline i traži načine da zamjeni milion kamiona koji idu na dizel. U Americi, stvari su komplikovanije, ipak to je tržište na kome se u godini dana poruči skoro pola miliona različitih kamiona. Za sada, problem predstavlja nedostatak infrastrukture za punjnje baterija, ali i to će se mijenjati u budućnosti.

Za Teslu ogromna početna prednost se polako gubi, kako je Muskova kompanija (ponovo) dozvolila konkurenciji da se snađe i počne najavljivati svoje modele kamiona čistih po okolinu. Kao što je bio slučaj i sa putničkim vozilima, Tesla je pomjerila vrijeme puštanja u upotrebu svojih kamiona na 2020.

Ostali igrači

Toyota već ima nekoliko kamiona sa pogonom na vodonik na testiranju u Los Angelesu, a blizu su i Hyundai, Daimler sa modelom e-Cascadia, Nikola One. Ovih dana je i Volvo najavio dolazak modela VNR u Kaliforniju i ulazak na tržište u 2020. Rukavica u lice?

Problem za Teslu je i taj što proizvođači poput Toyote već imaju pokriveno tržište prodajnim i servisnim mrežama što znači veću sigurnost i povjerenje korisnika.

Hoće li se Musk izboriti i ovog puta?