Hollywoodska elita spašava svijet… pjesmom

Izgleda da nametnuta izolacija teško pada poznatim osobama. Dosada ih pohodi dok su zatvoreni u svoje dvorce. Ako je iko (konstantno) željan pažnje to je glumačka elita Hollywood-a.

Ne želim da zamislim

Nemojte me pogrešno shvatiti, kao i svaki muškarac volim Gal Gadot. Ona je “Wonder Woman”. Ali da li mi je stvarno potrebno da nju gledam dok pjeva “klasik” John Lennon -a “Imagine”? Čitaoče moram ti priznati da ja prezirem jeb**i Imagine. Čak i kad je ljepotica poput Gal u pitanju. A posebno ne kad gomila razmaženih zvijezda (čitaj milionera) pjeva distopijsku himnu.

Ništa ne može pomoći čovječanstvu pod globalnom pandemijom kao što pjesma može. Naročito kad je pjevaju bogati građani Los Angeles-a. Između ostalih: Sarah Silverman, Jimmy Fallon, James Marsden, Amy Adams, Zoe Kravitz, Norah Jones, Mark Ruffalo, Natalie Portman, Lynda Carter…

Zamislite svijet u kojem bogati pomažu ugroženima. Ovi likovi to ne mogu. Baš poput Bone Vox-a (U2) oni će pjevati “na svim krovovima” umjesto da daju kintu onima koji je trebaju.

Oni pjevaju za nas. Elita nas se sjetila. Zar to nije kreativniji poklon zombi masama zatvorenim u svojim domovima?

Njihova pjesma možda izliječi cijeli svijet. Vlastiti ego sigurno hoće.

Zašto ne mogu biti dostojanstveni poput Arnolda?