Humanitarac željan pažnje

Naravno da je to Bono iz U2 benda. Nije bilo još te nesreće po čovječanstvo, a da se “dobri” Bono nije odmah ugradio. Zajahao talas. Ovaj naš humanitarac će bilo koju katastrofu iskoristiti kao besplatnu reklamu za samoga sebe. Kako je on dobar lik.

Jedino gore od izolacije za vrijeme globalne pandemije je novi Bonin (Bonov?) materijal (koji je naravno inspirisan istom tom tragedijom). Zar nismo već dovoljno patili? Zašto moram slušati ovog licimjera kako “slavi malog čovjeka” Italije.

Porn Hub (dobro znate kakav je servis u pitanju) je dao svoju ovomjesečnu zaradu najteže pogođenim evropskim državama. Ali pare neće dati naš humanitarac Bono.

On će pjevati patetične stihove na najpopularnijoj društvenoj mreži (da ga svi mogu vidjeti kako je dobar). Ali kintu neće pljunuti.

Zar nije dovoljna pomoć oboljelima njegova pažnja? Da ih možda neće izliječiti njegov fantastični vokal? Izvini čitaoče i previše je cinizma za ozbiljnu temu. Ali ako Bonu ne boli k***c, zašto bi mene?

Jer ipak je to lik koji je uspio profitirati i na Bosanskoj nesreći. Još od devedesetih mi liči na Bakirovog izgubljenog brata. To je ipak priča za neki drugi dan.

Uživajte u ovoj “pjesmi” ako baš morate.