Isus najređi Pokemon? Nova igra iz Vatikana

Katolička crkva u želji da privuče mlade u svoje stado došla je do “genijalne” ideje o vlastitoj verziji Pokemona. “Follow JC Go” ime je igre za mobilne telefone, u kojoj za razliku od Pokemona sakupljate svece i druge biblijske ličnosti. Kako ih uhvatite? Tako što tačno odgovorite na filozofsko pitanje o dotičnim svecima. Igra je koštala 500000 dolara i dvije godine rada. Dostupna je za iOS i Android platforme, ali zasad samo u Italiji i Španiji.

Primjetan je vatikanski očaj kada su u pitanju milenijalci. 20% vjernika koji napuštaju Katoličku crkvu su mlađi od 25 godina. Niko od njih se ne vrati nazad zbog konstantnih skandala u vezi seksualnog zlostavljanja djece unutar crkve. Takođe je iznenađujući izbor Pokemon formata za igru. Posebno zato što su igrači originalnog Pokemon GO imali problema sa igranjem unutar bogomolja. Poznat je slučaj iz Rusije kada je youtuber Ruslan Sokolovsky dobio tri godine uslovne kazne zato što se snimao u crkvi dok je “lovio” pokemone. Tada je izjavio da mu je žao što nije uhvatio najređeg pokemona od svih Isusa. Sa novom vatikanskom igrom imaće priliku i za to.

izvor: Observer

P.S. Ne želim da zvučim kao cinični gad, ali da li je stvarno dobra ideja da se mala djeca navlače pomoću video igre da dolaze u crkvu? Da je bilo koja druga institucija u pitanju ne bih komentarisao, ali ipak se radi o vatikanskoj crkvi koja gotovo da ima tradiciju seksualnog zlostavljanja djece. Nadam se da će igrati uz pratnju roditelja.