James Bond – Nije vrijeme za premijeru

Dvadeset i peti James Bond film kao da je uklet. Nismo sujeverni, ali toliko nesreće da prati jedan film odavno nismo vidjeli. Pisali smo vam o problematičnoj produkciji. Problemi su se nastavili sa nedavno otkazanom kineskom premijerom. Situacija je upravo eskalirala.

Nije vrijeme za umiranje” (No Time to Die) je trebao imati premijeru slijedeći mjesec. Danas smo saznali da je film otkazan do novembra. Razlog vas sigurno neće iznenaditi: sveprisutni (u medijima) korona virus.

Producenti su donijeli ovu tešku odluku zbog praznih (negdje i zatvorenih) kino sala širom Japana, Južne Koreje i Italije. Ipak je Bond 25 koštao tričavih 200 miliona dolara (plus najvjerovatnije još toliki iznos za marketing). Producenti nisu poznati po rizicima.

Analitičari procjenjuju da će ova odluka utjecati i na druge filmske studije. Još koji film bi mogao biti otkazan u skorije vrijeme. Nismo sigurni da li je Bond 25 ukleti film, ali definitvno ima nesrećno ime.

Za kraj vam ostavljamo “fantastični” komad marketinga koji će bez sumnje ohrabriti sve teoretičare urote koji već duže vrijeme tvrde da će Bond biti zamjenjen ženom. Takozvani Doctor Who model. Mi se možda šalimo, ali ima dosta ljudi koji su uvjereni (i gnjevni). Jedan od argumenata jest da Daniel Craig neće više glumiti agenta 007. Kao da se to nikada ranije nije dogodilo.

Ipak moraćemo sačekati do novembra da bi saznali sudbinu tajnog agenta.