povratak

Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac (ponovo)

26. februara ove godine počelo je snimanje “Jay and Silent Bob Reboot“, novog filma Kevin Smitha kojim se vraća likovima koji su ga učinili poznatim. To je prvi put u trinaest godina nakon “Trgovaca 2” (Clerks 2, 2006.) i osamnaest godina nakon posljednjeg solo filma “Džej i Tihi Bob uzvraćaju udarac” (Jay and Silent Bob strikes back, 2001.). Tačno godinu dana nakon što je Kevin Smith imao srčani udar koji ga je zamalo ubio, sprema novu komediju prepunu pop kulturnih refenrenci. A i pravo vrijeme je s obzirom na trend superherojskih filmova. U filmu iz 2001. Jay i Bob idu u Hollywood da spriječe filmsku adaptaciju stripa u kojem su oni glavni junaci. Novi film, za koji Kevin kaže da nećemo morati dugo da čekamo, komentarisaće stanje pop kulture danas.

Prvog dana snimanja “Jay and Silent Bob Reboot” odradili su 9 stranica scenarija, što je približno deset posto filma. Ako vas detaljnije zanima sam nastanak ovog filma, ne brinite se jer Kevin ima pravu stvar za vas. Svakih par dana novi video će biti dodat na YouTube službenom profilu koji vas vodi iza scene, da sami se uvjerite da film dobro napreduje. Jer Smithovi fanovi znaju koliko je on lijen. Serijal dokumentarnih klipova nosi naziv “Road to Reboot” i za obožavaoce je pravi način da prekrate vrijeme dok čekaju premijeru filma.

Odrasli smo na Kevinovim filmovima, iako je po stare dane predvidljiv i ponekad dosadan, pružićemo mu šansu da nas ponovo osvoji. Jay i Bob su kultni likovi koji su imali sve od stripa do crtanog serijala, igračaka i video igara. Radujemo se ponovnom susretu. Valda nas novi zdravi (mršavi) Kevin neće razočarati.