Jim Morrison i The Doors strip

Povodom pedesete godišnjice kultnog albuma “Morrison Hotel” biće izdata strip adaptacija istog imena. 

Istorija kontroverznog benda The Doors i njihovog legendarnog frontmena Jim Morrison-a biće tema stripa koji će se naći u prodaji 13. oktobra.

Strip “Morrison Hotel” baviće se ne samo petim albumom The Doors-a nego i svim velikim događajima koji su obilježili (lude) sedamdesete godine. To uključuje teške teme poput: rata u Vijetnamu, pokret za građanska prava, Charles Manson ubistva… Haotično vrijeme koje nam je dalo haotičan bend.

Priče koje će se naći u stripu inspirisane su tekstovima pjesama koje su se našle na albumu. Ako je i jedan bend idealan za strip adaptaciju to su psihodelični Doors-i. To je ključni razlog zašto je scenarist Leah Moore pristala da piše “Morrison Hotel“.

Leah je kćerka maga stripova jednog jedinog Alan Moore-a (Watchmen, From Hell…). Još kao tinejdžerka postala je fan benda. Upoznala se sa likom Jim Morrison-a (od svih načina) gledajući “The Lost Boys” (1987.). Ako se sjećate Joel Schumacher-ovog filma, teen vampiri su imali ogromni poster “Kralja guštera” (The Lizard King) u svom skrovištu.

Važno je samo da je kult i dalje živ. Morrison je bio šamanistička figura, podsjetio nas je da je kultura nastala iz kulta. Svaki zdravi klinac treba u pubertetu imati “The Doors” fazu.

Vijesti o ovom stripu su bili dobar povod da nakon dugo vremena poslušam “Morrison Hotel” album. Nisam se pokajao. Kako bi, kad se radi o bezvremenskom rock klasiku.