Joe Pesci još uvijek pjeva? (Audio)

Zvijezda legendarnih Skorsezijevih filmova “Dobri momci” (GoodFellas, 1990.) i “Kasino” (1995.) Joe Pesci ima veliki povratak u 2019. godini. Svi pričaju o njegovoj ulozi u novom kriminalističkom spektaklu Martina Skorsezija “The Irishman”. Ali manje poznat je njegov muzički angažman. Po prvi put u dvadeset i jednoj godini, Pesci ima novi album.

Ni mi nismo znali da prije glumačke karijere, Joe je bio kafanski pjevač. Davne 1968. godine izdao je svoj prvi album “Little Joe Sure Can Sing!“. Trideset godina poslije (1998.) izdao je album “Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You“. Ako vam ovo “umjetničko” ime zvuči poznato, radi se naravno o jednoj od najpopularnijih Pesci-jevih uloga iz hit komedijeMoj rođak Vini” (My Cousin Vinny, 1992.).

Pošto smo završili sa lekcijom iz istorije, možemo se vratiti na aktuelni album kultnog glumca. Still Singing” je ime novog muzičkog djela i inspirisano je jazz-om. Objavljen je prvi singl “Baby Girl”, na kome gostuje Adam Levine iz Maroon 5 benda. Vjerujte mi, rijetko ćete biti u mogućnosti danas slušati ovakvu muziku.

Singl vas vodi na putovanje kroz vrijeme, u neki jednostavniji svijet. “Baby Girl” je jedna od dvije pjesme koje će se naći na albumu, na kojima pjeva Levine s Pesci-em. Druga pjesma je Stevie Wonder-ov klasik “My Cherie Amour“. Album će imati trinaest pjesama.

The Irishman” ćete moći gledati na Netflix-u od 27. novembra, a dva dana poslije će album Still Singing biti dostupan u prodaji. Starija publika će imati u čemu uživati krajem ovom mjeseca. Preporuka svim generacijama.

Za kraj vas ostavljamo sa prepoznatljivim glasom koji pjeva bezvremeni klasik.