Još jedan CZARFACE album ove godine!

Omiljeni hip-hop super bend ima poklon za prazničnu sezonu. Czarface, čiji članovi su: Inspectah Deck (Wu-Tang Clan), 7L i Esoteric su iznenadili svoje ljubitelje nenajavljenim albumom. Vinyl izdanje “Odds Czar Against Us” se pojavio u prodaji ovogodišnjeg Crnog Petka, bez mnogo pompe i marketinga. Sada svi možemo uživati u njemu.

Playlista cjelog albuma je tu za vas.

Moram vam priznati da nismo očekivali da ćemo dobiti novi Czarface album tako brzo. Posebno ne nakon ovogodišnje fantastične saradnje sa Ghostface Killah-om i jednim od boljih rep albuma godine “Czarface Meets Ghostface“.

Novim albumom bend slavi deceniju uspješnog rada. Takođe ovaj album predstavlja povratak “izvoru” jer je prvi u dugo vremena bez gostujućih izvođača. Czarface projekt je poznat po svojoj ljubavi prema superherojskim stripovima na kojima su odrasli. Većina članova klana (Wu-Tang) su takođe ljubitelji devete umjetnosti, jer su upravo stripovi bili jedina vrsta zabave koja je bila dostupna afroameričkim klincima koji su odrastali u New York-u tih godina.

Vratimo se u sadašnjost. Czarface je i dalje jedan od inventivnijih hip-hop projekata. Svaki put nas pozitivno iznenade svojim eksperimentima. Nije važno da li se radi o koncept albumima s jakim narativom ili jednostavnim kreativnim korištenjem semplova. Likovi su carevi. Uživajte u novom albumu. Nikad nije dosta Czarface-a.

izvor: Ambrosia For Heads