Još jedan fantastični Rik i Morti anime (Video)

Ovog vikenda održan je Adult Swim Con. Za vrijeme Toonami prezentacije (programski blok posvjećen japanskoj animaciji) prikazan je potpuno novi “Rik i Morti” kratki crtani. Pošto je u pitanju japanska produkcija, dobili smo još jedan anime.

Ako ste ranije ove godine propustili prvi Rik i Morti anime ne brinite, možete ga pogledati ovdje. Novi je još bolji. “Rik i Morti protiv Genocidaša” (“Rick and Morty vs. Genocider.”) je zabava kakvu samo japanci mogu napraviti. Za režiju je zaslužan Takeshi Sano (Tower of God) i odradio je fantastičan posao.

U kratkom sinopsisu piše “da se ništa čudno ne dešava“. Ako ste fan Rika i Mortija znate da je to sve samo ne istina. Pratite Mortija na njegovom putovanju kroz Japan. Možete odvojiti osam i po minuta, nećete se pokajati.

Adult Swim odavno nije imao crtani serijal koji je popularan poput Rik i Mortija. Fanovi imaju čemu da se raduju, jer se upravo radi na petoj sezoni.

Najinteresantniji dio sa konvencije je izjava kreatora Dan Harmona koji je otkrio s kim drugim crtanim bi volio raditi crossover. Odgovor je BoJack Horseman. Susret dva alkoholičara Rika i Čovjeka Konja bi bio epski nema sumnje.