Kakvu misteriju Kojima sprema za nas?

Sony je konačno objavio konkretne detalje u vezi Death Stranding igre. Hideo Kojima, kreator legendarnog “Metal Gear Solid” serijala već par godina radi na ovom ekskluzivnom naslovu za PlayStation 4. Do sada smo mogli pogledati par ušminkanih trejlera sa vrlo malo detalja o čemu će igra zaista biti. Naravno da video materijal izgleda fantastično, ništa manje ne očekujemo od majstora marketinga kakav je Kojima. Ali to ne znači da mu vjerujemo. Od prvog dana sam skeptičan, jer me je Hideo već jednom “prevario” sa posljednjom Metal Gear igrom (The Phantom Pain, 2015.). I tada su trejleri izgledali fantastično. Poput iskusnog političara Kojima nam je obećavao sve, a konačni proizvod nas nije ispoštovao. Nadam se da će Death Stranding imati bolju sudbinu.

Sony je uložio mnogo u ovaj projekt. Danas je objavljen trejler koji čak ima i scene gameplaya. Kako izgleda igra u akciji? Ok, ali i dalje ne možemo provaliti koji je žanr u pitanju. Prvo to pada u oči su poznati glumci koji su angažovani na ovom projektu. Norman Reedus je protogonist uz evropske glumce Mads Mikkelsen i aktuelnu Bond djevojku Léa Seydoux.

Takođe treba spomenuti kultne režisere Guillermo del Toro i Nicolas Winding Refn koji takođe “glume” u ovoj igri. Obojica su dobri Kojimini prijatelji i njihovo prisustvo takođe pojačavaju marketing. Sjećam se k’o juče kad je ovaj duo pisao hvalospjeve za Metal Gear Solid V. Refn je izjavio da je Hideo “Dostojevski našeg vremena”. Jednom su me već prevarili. Ovaj put je ulog još veći. Važno je da smo danas saznali kada će igra biti dostupna u prodaji: 9. novembar ove godine. Tada će se sve znati. Da li će Sony profitirati sa Kojima Produkcijom? Ključno je pitanje.