Kanye West budući predsjednik Amerike?

A mislili smo da 2020. godina ne može biti čudnija. I onda neki dan Kanye najavi svoju kandidaturu za američkog predsjednika. Nismo to očekivali, posebno ne od Westa koji je bio jedan od najpoznatijih pristalica aktuelnog predsjednika Trumpa.

Dobro je poznata Westova posjeta Bjeloj Kući (zajedno sa suprugom Kim Kardashian). Ipak u najnovijoj izjavi za Forbes magazin, Kanye kaže da skida svoj crveni kačket (“zloglasna” kapa sa Trumpovom poznatom izjavom “Učinimo Ameriku ponovo velikom” iliti ““Make America Great Again”).

Istom prilikom je izjavio: “Kao sve što sam dosad uradio u životu, radim ovo da bi pobjedio.” U trenutku pisanja ovog teksta, West nije službeno prijavio svoju kandidaturu. Ali ima još vremena da preda svu papirologiju.

Prvi komentari koji su uslijedili tvrdili su da West želi da “ukrade” od Demokratske partije glasove afroameričke zajednice. Kanye je imao čak dobar odgovor na ovu optužbu, nazivajući to oblikom rasizma. Da li stvarno svi crnci moraju glasati za Demokrate (i senilnog Joe Bidena)?

Sam Donald Trump kaže da nema ništa protiv Westove kandidature. Takođe je izjavio da poznati reper ima “pravi glas”, autentičnu viziju za Ameriku.

Reper i uspješni poslovni čovjek Kanye je izjavio da je u februaru bio zaražen korona virusom. Sumnjičav je oko bilo koje buduće vakcine s kojom bi se liječio COVID-19. Vrhunska populistička retorika.

Niko ne uzima ovo vijest pretjerano ozbiljno. Tako su pogriješili i kada je Trump najavio svoju kandidaturu. Ipak iznenađen sam negativnom reakcijom afroameričke zajednice. Neki od Westovih saradnika nisu pretjerano oduševljeni. Pitaju se da li će se ikad Kanye prestati “zajeb***ti” sa ozbiljnim pitanjima. Ali zato tehnokrata Elon Musk je prva poznata osoba koja je podržala Westa.

Pratićemo ovu priču. Ako ništa drugo neće biti dosadna. A treba nam veselijih novosti u ovoj bizarnoj godini.

izvor: Reuters