Kanye West i Američka Apokalipsa (Video)

Zadnjih par dana niste mogli izbjeći novosti o Kanye West-u. Najavio je desetogodišnju saradnju sa modnom kućom GAP. Kolekcija će se naravno zvati Yeezy Gap. Takashi Murakami razvija crtani serijal zasnovan na West-ovom albumu s Kid Cudi-em “Kids See Ghosts“.

Sve je to super, ali gdje je nova muzika? Danas je izbačen singl “Wash Us in Blood”, saradnja s popularnim Travis Scott-om. Pjesma je najava za nadolazeći album radnog naziva “Božija zemlja” (“God’s Country”). Prvi novi materijal od prošle jeseni i albuma “Jesus Is King”.

Po njegovim vlastitim riječima, Kanye nije planirao ponovo repati, jer je “predugo repao za đavola“. Toliko dugo da je pomislio “da ne zna više repati za Boga“. Srećom, pastor ga je ohrabrio da uradi novi album. Samo Kanye West i DMX imaju ovakve priče.

Wash Us in Blood” video spot počinje sa protestima koji potresaju Ameriku već neko vrijeme. Tu su takođe snimci gospel hora i West-ovih nedeljnih službi koje su trajale sve do izbijanja pandemije.

Spot ima apokaliptičnu atmosferu. Između potresnih scena s ulica Amerike, možete vidjeti i scene haosa iz “GTA Online“. Zeitgeist (iliti duh vremena) nema šta…

Za mix pjesme je zadužen legendarni producent Dr. Dre.