Kanye West želi da Jay-Z bude njegov potpredsjednik

Najbizarnija predsjednička kampanja je tek počela i kao što je bilo za očekivati, potpuno je ludilo.

U slučaju da Kanye West stvarno pobjedi na američkim izborima, ima fantastičnog kandidata za potpredsjednika (VP, Vice President of the United States). Nikog drugog do Shawn Cartera (a.k.a. JAY-Z).

Kako je Kanye izjavio, Jay-Z je njegov prvi izbor. Jedini problem je to što ga još nije pitao. Potpuni haos. Baš kao cijela Westova kampanja za predsjednika Amerike.

Određene medijske kuće konstantno ponavljaju da njegova kandidatura nije validna. Drugi pak govore da je to samo još jedna “bipolarna epizoda” (manična epizoda osobe koja boluje od bipolarnog poremećaja ličnosti). Ako mene pitate, mislim da samo žele da sabotiraju ambicioznog crnog brata.

Ima nešto istine u svim tim naslovima o Westovom mentalnom zdravlju. Jutros sam gledao prvi miting koji je održao u Južnoj Karolini i nije mi svejedno. Kanye ima neke zaje**ne prebačaje. Ali moram pozdraviti modnu kombinaciju netipičnu za politički miting. West je nosio pancir dok je “propovjedao”. Ne znam kako bi drugačije nazvao njegov “politički program”.

Uprkos svemu tome, reper ima srca i strasti. Što nedostaje većini političara. Sa svojih četrdeset i tri godine života, upola je mlađi od svoje konkurencije na izborima.

Devet godina nakon “Watch The Throne” zajedničkog albuma (i godina svađe) izgleda da su Kanye i Jay-Z konačno u dobrim odnosima. Amerika bi bila prilično zanimljiva sa dva repera u Bijeloj Kući. Možda je prekreče u neku tamniju boju?

Zavisne će nastaviti sa izvještajima o najluđoj predsjedničkoj kampanji. Previše je zabavno da bi propustili.