Kapetan Kirk svira bluz (William Shatner)

William Shatner izdaje novi album jednostavnog naziva “The Blues“. Originalni kapetan “Zvjezdanih Staza” nije stranac svijetu muzike i tokom par decenija izdao je razne albume. Od božićnog albuma do country muzike i progresivnog roka.

Od 1968. godine eksperimentiše sa muzičkim žanrovima. Dobar dio njegovih obožavaoca uopšte ga ne shvata ozbiljno kao muzičara. Drugi mu se otvoreno rugaju. Ali stari Kirk se ne obazire na tuđe komentare. Radi ono što želi, što je uvijek pohvalno u životu. Svima nama treba makar dio njegovog samopouzdanja. Posebno kad se sjetimo da se radi o čovjeku koji će uskoro napuniti devedeset godina.

Na prvom singlu sarađuje sa legendarnim Deep Purple gitaristom Ritchie Blackmore-om. Radi se o obradi bluz klasika “The Thrill Is Gone“. Blackmore-ova supruga i pjevačica Candice Night pjeva prateće vokale. Shatner je u pravo dobrom društvu.

Album “The Blues” biće dostupan u prodaji drugog oktobra ove godine. Tokom svih ovih godina Shatner je sakupio mnogo poznatih prijatelja muzičara. Neki od njih će gostovati na nadolazećem albumu.

Za kraj vam ostvaljamo netipičnu obradu Pulp hita “Common People“. Frontmen Jarvis Cocker je bio oduševljen ovom verzijom.

izvor: Rolling Stone