Kevin Smith najavio novi He-Man crtani

Kevin Smith (scenarist, režiser) je iznenadio internet s najavom za novi “He-Man” crtani serijal. Osim činjenice da Smith predvodi ovaj projekt, posebno nas je iznenadilo to što će novi Netlix animirani serijal biti direktan nastavak starog “He-Man and the Masters of the Universe” crtanog iz osamdesetih. Neka starija djeca će prijatno reagovati na povratak u omiljeni fiktivni svijet inspirisan Mattel linijom igračaka.

Gospodari Univerzuma: Otkrovenje” (Masters of the Universe: Revelation) je naziv serije, poprilično užasan ako nas pitate. Netflix obećava da ćemo konačno saznati kraj nedovršene priče (pitanje je koliko to ljudi zapravo stvarno želi) i gledati posljednju borbu He-Mana i Skeletora. Ono što obećava je tim zadužen za animaciju Powerhouse Animation. Likovi su zaslužni za fantastičnu Castlevania adaptaciju iz pera Warren Ellis-a (takođe isključivo dostupno na Netfliksu). Možemo očekivati vraški dobar novi dizajn starih likova ako ništa drugo.

Osim objavljenog postera nisu previše otkrivali. Samo znam da se ne treba previše uzdati u Kevin Smith-ove scenarističke sposobnosti (iako je to prokleti He-Man, ne trebate biti genije). Dovoljno poznajem Kevinovu strip karijeru. Osim što je većina njegovih stripova nečitljiva nakon pet – deset godina, Smith je poznat po hroničnom kašnjenju. Pauze između epizoda su znale biti po par mjeseci, nekad i godina. Neke mini strip serijale nikad nije ni završio. Spominjem to jer rad na serijalizovanoj fikciji (pa makar to bio i He-Man) zahtjeva vremena i truda. Ali isto tako serije imaju cjele timova scenarista koji će odraditi posao, a Kevin je tu najvjerovatnije samo zbog marktinga.

Smith je uspio “ugurati” svog prijatelja s podcasta Marc Bernardin-a, novinara koji tvrdi da je takođe scenarist. Konačno će imati nešto da upiše u radnu knjižicu. Svim ljubiteljima “He Man”-a želimo sve najbolje, jer je makar neko od nas dobio da mu vrate omiljeni dječiji crtani iz zaborava. Vi imate moć…