KISS i Marvel ponovo zajedno

Šta ima bolje od rock n’roll-a i stripova? Te dvije stvari zajedno.

Jedan od najuspješnijih rock b(r)endova KISS ponovo sarađuje sa Marvel stripovima. Gene Simmons (basista i vođa benda) je najavio “KISS x Marvel” kolekciju. Prodavaće razne proizvode; majice, postere, sve na šta se može nalijepiti prepoznatljivi logo. Čak i stripove.

KISSxMarvel promo

To nije ništa strano KISS bendu. Braća su prodala sve što se moglo prodati s njihovim imenom. Uključujući i spomenute stripove.

Ovo je prva saradnja s Marvelom od 1977. godine. Tada je bend ušao u strip istoriju sa izdanjem Marvel Comics Super Special KISS broj 1. Šta su mogli uraditi da se priča oko njihovog prvog stripa i dalje spominje?

Članovi benda su za vrijeme “Love Gun” turneje navratili u štampariju Marvel stripova i dali svoju krv (?!) za crvenu boju prvog izdanja. Tiraž je rasprodat. Da se ne radi samo o urbanom mitu (valjda) govore fotografije s tog događaja.

KISS Marvel strip broj 1. je postao pravi kolekcionarski primjerak. “Krvavo” izdanje se brzo proda na eBay-u. Možete ga pokušati nabaviti po cjeni između 500 i 1000 dolara (zavisi od očuvanosti).

To sigurno nije bio posljednji KISS strip. Bend je sarađivao sa svim mogućim izdavačima od Image Comics do Dark Horse stripova tokom par decenija. Prošle godine smo pisali o crossover naslovu “KISS ARMY OF DARKNESS”, kada rokeri upoznaju junaka našeg djetinjstva Ash Williams-a (protogonist Evil Dead franšize).

Bend je prodao više od 100 miliona albuma. Trenutno su na posljednjoj “End Of The Road” turneji. Nakon 47 (!) godina karijere, razmišljaju o penziji. Samo da prodaju još koji proizvod, ovaj put “pojačani” prepoznatljivim Marvel logom.

Kako je to jednom Gene Simmons lično rekao: “Mi smo The Beatles na steroidima“.