Komičar Louis CK i novi kontroverzni specijal

Louis CK se vratio. Mislio sam da je njegova karijera mrtva, nakon što ga je #MeToo pokret izbrisao iz popularne kulture. Ali stari Louie ne odustaje. Čova voli svoj posao. Zašto bi prestao raditi nešto u čemu je jedan od najboljih? Pod tim ne mislim na masturbiranje u javnosti, zbog čega je postao meta feminističke inkvizicije. Mislim na njegov životni poziv, da bude jeb*n stand up komičar.

Možete pretpostaviti iz ovog uvoda da sam ljubitelj humora ovog prezrenog gospodina. Prezren je ključna riječ; izrugan, neshvaćen, ponižen, popljuvan, ismijan i izopačen. Pravi opis kroz ono što je Louis CK prošao kroz zadnjih par godina. Niko mu nije htio ponuditi posao. A čova je imao vrhunski sit-com Louie (2010. – 2015.).

Mainstream mediji su dočekali novi Louie materijal s očekivanom količinom mržnje. Koliko me sjećanje služi Rolling Stone magazin je imao naslov “Gledali smo Sincerely Louis CK, da vi ne bi morali“.

Sincerely Louis CK

Novi specijal je sat vremena vrhunskog (crnog) humora. Možda nije za svakoga, ali ko neće da gleda ne mora. Većinu vremena se nisam mogao prestati smijati. Louis CK ponovo iskušava granice slobode govora.

Njegov set nije ništa manje dobar od prošlogodišnjih remek djela “Sticks & Stones” (Dave Chappelle) i “Paper Tiger” (Bill Burr). Znači politički nekorektna zabava. Najbolja takve vrste.

Ako ste ljubitelj stand-up komedije očekuje vas provjereno dobar nastup veterana zanata. Šteta je tako talentovanog komičara ekskomunicirati (anatemisati) iz pop kulture.